Moderne houtskeletbouw: zeer hoge isolatiewaardes

Nido_projects_36092-Edit

Moderne houtskeletbouw is toepasbaar in bijna elk ontwerp.
Alhoewel de houtskeletbouw methode door de jaren heen niet heel erg veel is veranderd, veranderd wel de toepassing van houtskeletbouw. Houtskeletbouw wordt steeds vaker toegepast bij moderne ontwerpen en dat heeft alles te maken met de brede toepasbaarheid en de vele mogelijkheden van detailleren.
Moderne houtskeletbouw laat zich vooral heel goed toepassen bij kubistische ontwerpen.
Het wordt steeds vaker toegepast, omdat de vraag naar hoogwaardig geïsoleerde woningen steeds groter wordt, maar zeer zeker ook, omdat duurzaamheid bij steeds meer opdrachtgevers een belangrijk punt binnen het programma van eisen is geworden.
Moderne houtskeletbouw is ook zeer goed toe te passen in ontwerpen met hellende daken. Verreweg de meeste gebouwde woningen in Nederland worden nog steeds ontworpen met hellende daken. Bij een ontwerp met een hellend dak ontstaat er vaak ruimte die niet of nauwelijks kan of zal worden gebruikt.

De meest efficiënte bouwvorm is dan ook een kubistische vorm. Een kubistische vormgeving maakt het namelijk mogelijk om het volledige oppervlak en inhoud van een woning te benutten.
Moderne houtskeletbouw is niet meer weg te denken in de bouw. Mede ook vanwege de zeer hoge isolatiewaardes die kunnen worden behaald in verhouding tot traditioneel gemetselde gebouwen. Traditioneel gemetselde gebouwen hebben hebben vaak behoorlijk dikke wanddiktes nodig om een hoge isolatiewaarde te kunnen bereiken.
Het levert ongekende mogelijkheden ten aanzien van ontwerp en uitvoering. Door de steeds groter wordende toepassingen en de niet stilstaande ontwikkelingen in moderne houtskeletbouw wordt de kwaliteit steeds hoger en de toepasbaarheid groter.